Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Polityka prywatności

POLITYKA PRYWATNOŚCI- zgodnie z Rozporządzeniem o Ochronie Danych Osobowych - RODO


  1. Informacje ogólne.
  • Operatorem Serwisu fukki.pl jest Wizerunkownia – Sylwia Konieczna, ul. Srebrnych Świerków 18, 05-509 Julianów.
  • Serwis realizuje funkcje pozyskiwania informacji o użytkownikach i ich zachowaniu w następujący sposób:
    • poprzez dobrowolnie wprowadzone w formularzach informacje;
    • poprzez zapisywanie w urządzeniach końcowych pliki cookie (tzw. "ciasteczka");
    • poprzez gromadzenie logów serwera www przez operatora hostingowego domeny.pl

  1. Informacje w formularzach.
  • Serwis zbiera informacje podane dobrowolnie przez użytkownika.
  • Serwis może zapisać ponadto informacje o parametrach połączenia (oznaczenie czasu, adres IP).
  • Dane w formularzu nie są udostępniane podmiotom trzecim inaczej niż za zgodą użytkownika.
  • Dane podane w formularzu mogą stanowić zbiór potencjalnych klientów, zarejestrowany przez Operatora Serwisu w rejestrze prowadzonym przez Generalnego Inspektora Ochrony Danych Osobowych.
  • Dane podane w formularzu są przetwarzane w celu wynikającym z funkcji konkretnego formularza, tj. w celu realizacji zamówienia, logowania lub kontaktu handlowego.
  • Dane podane w formularzach mogą być przekazane podmiotom technicznie realizującym usługi – w szczególności dotyczy to przekazywania informacji firmie realizującej transport zamówionego towaru do Klienta, serwisów obsługujących płatności lub też innych podmiotów, z którymi Operator Serwisu w tym zakresie współpracuje.

  1. Informacja o plikach cookies.
  • Serwis korzysta z plików cookies.
  • Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.
  • Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest operator Serwisu.
  • Pliki cookies wykorzystywane są w następujących celach:
    • tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;
    • utrzymanie sesji Użytkownika Serwisu (po zalogowaniu), dzięki której Użytkownik nie musi na każdej podstronie Serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła;
    • określania profilu użytkownika w celu wyświetlania mu dopasowanych materiałów w sieciach reklamowych, w szczególności sieci Google.
  • W ramach Serwisu stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: „sesyjne” (session cookies) oraz „stałe” (persistent cookies). Cookies „sesyjne” są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). „Stałe” pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.
  • Oprogramowanie do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) zazwyczaj domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać zmiany ustawień w tym zakresie. Przeglądarka internetowa umożliwia usunięcie plików cookies. Możliwe jest także automatyczne blokowanie plików cookies. Szczegółowe informacje na ten temat zawiera pomoc lub dokumentacja przeglądarki internetowej.
  • Ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu.
  • Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i wykorzystywane mogą być również przez współpracujących z operatorem Serwisu partnerów.
  • Zalecamy przeczytanie polityki ochrony prywatności tych firm, aby poznać zasady korzystania z plików cookie wykorzystywane w statystykach: Polityka ochrony prywatności Google Analytics.

  1. Logi serwera.
  • Informacje o niektórych zachowaniach użytkowników podlegają logowaniu w warstwie serwerowej. Dane te są wykorzystywane wyłącznie w celu administrowania serwisem oraz w celu zapewnienia jak najbardziej sprawnej obsługi świadczonych usług hostingowych. 
  • Przeglądane zasoby identyfikowane są poprzez adresy URL. Ponadto zapisowi mogą podlegać:
    • czas nadejścia zapytania;
    • czas wysłania odpowiedzi;
    • nazwę stacji klienta – identyfikacja realizowana przez protokół HTTP;
    • informacje o błędach jakie nastąpiły przy realizacji transakcji HTTP;
    • adres URL strony poprzednio odwiedzanej przez użytkownika (referer link) – w przypadku gdy przejście do Serwisu nastąpiło przez odnośnik;
    • informacje o przeglądarce użytkownika;
    • informacje o adresie IP.
  • Dane powyższe nie są kojarzone z konkretnymi osobami przeglądającymi strony.
  • Dane powyższe są wykorzystywane jedynie dla celów administrowania serwerem.

  1. Przetwarzanie danych osobowych zgodnie z RODO

Zgodnie z art. 13 ust. 1 i ust. 2 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. informuję, iż:

  • 1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Wizerunkowia – Sylwia Konieczna z siedzibą w Julianowie (05-509), ul. Srebrnych Świerków 18.
  • 2) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu:
  • realizacji umów,
  • zakładania i zarządzania kontem lub kontami oraz zapewniania obsługi Pana/Pani konta transakcji i rozwiązywania problemów technicznych,
  • prawnie uzasadnionych interesów (np. wystawiania i przechowywania faktur oraz dokumentów księgowych, wysyłka towarów, zapewnienia obsługi usług płatniczych, obsługa Pana/Pani próśb przekazanych w mailach i /lub przez formularz kontaktowy oraz telefonicznie w sytuacji, gdy nie są one związane wprost z wykonaniem umowy) na podstawie  6 ust 1. 
  • kontaktowanie się z Panią/Panem, w tym w celach związanych ze świadczeniem usług
  • prowadzenie analiz statystycznych, 
  • W szczególnych sytuacjach administrator może kilkakrotnie użyć Pani/Pana dane osobowe przekazane w innym terminie pod czas zawarcia umowy (zgodnie z RODO), np. gdy nastąpi telefonicznej/mailowe zawarcie umowy (np. zakup towaru, sprzedaż, wysyłka, reklamacja i innej na potrzeby tej umowy. 
  • 3) odbiorcą Pani/Pana danych osobowych mogą być:
  • - firmy hostingowe zapewniające nam miejsce na serwerach,
    - osoby współpracujące z nami na podstawie umów cywilnoprawnych, wspierające naszą bieżącą działalność,
    - dostawcy oprogramowania do obsługi klientów,
    - dostawcy platform płatniczych za pośrednictwem, których możesz zapłacić za nasze towary/usługi,
    - podmioty świadczące obsługę księgową i rachunkową,
    - firmy świadczące usługi kurierskie/pocztowe.
  • 4) Pani/Pana dane osobowe będą przekazywane do państwa trzeciego/organizacji międzynarodowej, w oparciu o odpowiednie zabezpieczenia prawne, którymi są standardowe klauzule umowne ochrony danych osobowych, zatwierdzone przez Komisję Europejską i w celu zrealizowania zawartej z Panem/Panią umowy (np. dokonanie odpraw celnych, dostarczanie towaru).
  • 5) Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat.
  • 6) posiada Pani/Pan prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem
  • 7) ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.
  • 8) podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest warunkiem zawarcia umowy.
  • 9) Pani/Pana dane będą przetwarzane w sposób zautomatyzowany w tym również w formie profilowania. Zautomatyzowane podejmowanie decyzji będzie odbywało się na zasadach zgodnych z RODO, konsekwencją takiego przetwarzania będzie dostęp do otrzymanych od Państwa danych osobowych w celu nadania paczki pod wskazane dane, sprawdzania dokładności danych, jeśli zajdzie taka konieczność, obsługa reklamacji, zakładanie i zarządzanie kontem, kontaktowanie się z Państwem, w tym w celach związanych ze świadczeniem usług.
 
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl